Restauratie en onderhoud van uw klok


Restauratie:

Als een klok niet (goed) loopt dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat het uurwerk alleen hoeft te worden bijgesteld, maar stof, roest en opgedroogd olie zijn vaak de oorzaak. De vermenging van stof en olie werkt als schuurpapier in de tapgaatjes en kan leiden tot slijtage. Om verdere schade te voorkomen is het nodig om de uurwerk te demonteren en grondig schoon te maken.

Vaak zijn uurwerken in de loop ter tijden aangepast en omgebouwd. Het komt regelmatig voor dat delen van het mechaniek zijn verwijderd. Het is niet altijd nodig om deze wijzigingen terug te draaien naar de oorspronkelijke staat. In tegendeel, wijzigingen zijn vaak gezien als een onderdeel van de geschiedenis van een klok.

Bij het terugzetten van ontbrekende delen is het van belang om het materiaal, techniek en stijl van het uurwerk in acht te nemen. Voor het maken van nieuwe raderen worden speciale freesjes gemaakt waarbij de oude vorm wordt verkregen.

Onderhoud:

Een uurwerk heeft regelmatig onderhoud nodig. Dit kan veelal aan huis gebeuren, maar moet wel door een ervaren uurwerk specialist worden uitgevoerd. Met deze onderhoudsinterval kunt u toekomstig restauraties voorkomen en kan een schoonmaak beurt later plaatsvinden na 8 of 10 jaar.

Voor werk aan huis of in de werkplaats krijgt u een vrijblijvende offerte.

Created by Snels-Design - Copyright 2016